Jadłospis

od 01.12.2025 r. do 05.12.2025 r.
PONIEDZIAŁEK 01.12
- I ŚNIADANIE: Bułka kajzerka/m.pszenna, m.żytnia/,masło 82%,sałatka z tuńczyka z serem żółtym I jajkiem, ogórek kiszony, dżem. Herbata z cytryną.
- II ŚNIADANIE: Kaszka manna na mleku z musem borówkowym. Jabłko. Chrupki kukurydziane. Herbata miętowa.
- OBIAD: Kapuśniak z kiszonej kapusty/seler/ z kiełbasą i ziemniakami. Pierogi z serem/w.własny//,m.pszenna, jajka,ser biały/,surówka z marchewki z jabłkiem z dodatkiem oliwy z oliwek. Kompot śliwkowy. jogurt Bio owocowy.
WTOREKI 02.12
- I ŚNIADANIE: Chleb szefowej/m.pszenna, m.żytnia/,masło 82%,ser żółty wędzony, szynka tradycyjna z Bobrownik, pomidor, ogórek. Kakao /mleko/.
- II ŚNIADANIE: Mix owocowy/kaki, melon, mango/, mini drożdżówka z serem/ m.pszenna, mleko, margaryna, ser/. Woda mineralna
OBIAD: Zupa pomidorowa zabielana z makaronem/seler, m.pszenna, jajka, śmietana 12%/.
Gulasz cielęcy, kasza jęczmienna, surówka wielowarzywna. Kompot wieloowocowy
ŚRODA 03.12
- I ŚNIADANIE: Kaszka kukurydziana na mleku, weka/m.pszenna/,masło 82%, kiełbasa lisiecka,papryka kolorowa.Herbata zimowa
- II ŚNIADANIE: Bułka grahamka/m.pszenna,m.graham/,masło 82%,twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką,ogórek kiszony.Herbata rumiankowa.Jabłko
- OBIAD: Zupa ziemniaczana/seler/ na wędzonce z zieloną pietruszką. Spaghetti/m,.pszenna,jajka/ z sosem mięsno-warzywnym. Sok tłoczony 100% jabłko-gruszka.Mus owocowy
CZWARTEK 04.12
- I ŚNIADANIE: Bułka wiejska/m.pszenna,m.żytnia/,masło 82%,
- szynka konserwowa,jajko,pomidor,rzodkiewka,ogórek. Kawa inka/jęczmień,żyto,mleko/.
- II ŚNIADANIE: Serek waniliowy z brzoskwiniami,wafel kukurydziany.Gruszka.Herbata owocowa
- OBIAD: Zupa krem z zielonego groszku z zacierką/seler, m.pszenna, jajka, śmietana 12%/. Pulpety w sosie warzywnym /m.pszenna, jajka/, ziemniaki surówka z czerwonej kapusty. Kompot wieloowocowy. Chipsy jabłkowe
PIĄTEK 05.12
- I ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni /m.pszenna, m.żytnia/,masło 82%,kiełbasa krakowska sucha,ser żółty,pomidorki koktajlowe,ogórek kiszony.Kakao/mleko/.
- II ŚNIADANIE: Krem banan-awokado /w.własny/, biszkopty /m.pszenna, jajka/, herbata miętowa. Pomarańcza
- OBIAD: Zupa neapolitańska z makaronem /seler, m.pszenna, jajka, ser topiony, śmietana 12%/. Ryba miruna smażona /m.pszenna,jajka/, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem z dodatkiem oliwy i słonecznika.Kompot wiśniowy. Paczki mikołajkowe
WODA MINERALNA DO PICIA W CIĄGU DNIA
Tłustą czcionką oznaczono produkty z obecnością alergenów lub reakcje nietolerancji zgodnie z zarządzeniem UE 1169/2011 załącznik nr 2 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Wszystkie napoje /z wyjątkiem kompotu/ słodzone są naturalnym miodem.
Do sporządzania posiłków używane są następujące przyprawy: bazylia, czosnek granulowany, lubczyk, majeranek, oregano, liść laurowy, papryka mielona, pieprz, tymianek, ziele angielskie, zioła prowansalskie, zioła dalmatyńskie, sól o obniżonej zawartości sodu.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Informacje dotyczące producentów, dostawców oraz składników produktów żywnościowych dostępne są u referenta ds. zaopatrzenia oraz w koszulce obok jadłospisu.
Informacje dotyczące producentów, dostawców oraz składników produktów żywnościowych dostępne są u referenta ds. zaopatrzenia oraz w koszulce obok jadłospisu.
Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn od niego niezależnych.