Samorządowe Przedszkole Nr 165 w Krakowie
Menu
Strona głowna  /  Jadłospis
Jadłospis
 
JADŁOSPIS
 
 
 
 
"Śniadanko"

Hmm...co by dziś na śniadanie zjeść?
Może jajek na miękko sześć?
Nie to mi nie pasuje...
może mleko ugotuje?
Tak śniadanie me wygląda
mama w kuchni też się krząta, myśli, ciągle kombinuje co mi wreszcie zasmakuje.

 

     

Poniedziałek 27.06.22

Śniadanie: Chleb mieszany /m. pszenno-żytnia/ z masłem, pasta mięsna z szynki majonezem /żółtka/, pomidor, kawa /jęczmień, żyto, mleko/, jabłka.

II  Śniadanie Bułka wodna /m. pszenna/ z masłem, makrela w pomidorach z serem mascarpone , ogórek zielony, rzodkiewka, herbata z cytryną i imbirem, arbuz, truskawki.

Obiad: Zupa pomidorowa zabielana z ryżem i jarzynami /seler/, naleśniki /m. pszenna, jajka, mleko/ z serem białym lub dżemem, mus jabłkowy 100% , morela, kompot wieloowocowy.

 

Wtorek 28.06.22

Śniadanie: Weka /m. pszenna/ z masłem, ser homo waniliowy, powidło śliwkowe, mleko- płatki kukurydziane, jabłka.

II Śniadanie: Sałatka owocowa z bitą śmietaną, rolada jabłkowa /m. pszenna/, herbata malinowa, chipsy jabłkowe, ciastka owsiane.

Obiad: Rosół z lanym ciastem /m. pszenna, jajka/, jarzynami /seler/ i pietruszką zieloną, pieczeń wołowa w sosie własnym, ziemniaki młode, sałatka z pomidorów i cebuli, kompot wieloowocowy .

 

Środa 29.06.22

Śniadanie: Chleb pasterski /m. pszenno-żytnia z masłem pasztet pieczony z foremki, pomidor, kakao /mleko/,jabłka

II Śniadanie: Bułka grahamka tygrysia /m. pszenno-żytnia/ z masłem, kiełbaski śląskie na ciepło, papryka, ogórek, herbata miętowa, czereśnie.

Obiad: Krem z soczewicy czerwonej z grzankami /m. pszenna/, jarzynami /seler/ i pietruszką zieloną, ryż paraboliczny z musem truskawkowo-bananowym  i śmietaną, kompot wieloowocowy, soczek owocowy 100% .

 

Czwartek 30.06.22.

Śniadanie: Chleb mieszany bonvital /m. pszenno-żytnia/ z masłem, pasta jajeczna, pomidor, cebulka zielona, bawarka /mleko/, kalarepka do gryzienia.

II Śniadanie: Marchewka tarta z jabłkiem, bułka czwórka /m. pszenna, jajka/, morela.

Obiad: Krupnik z jarzynami /seler/ i pietruszką zielona, kotlet schabowy panierowany /m. pszenna/, ziemniaki, mizeria z ogórków z śmietaną, kompot wieloowocowy.

 

 

 

WODA MINERALNA DO PICIA W CIĄGU DNIA

Tłustą czcionką oznaczono produkty z obecnością alergenów lub reakcje nietolerancji zgodnie z zarządzeniem

UE 1169/2011 załącznik nr 2 z dnia 25 października 2011 roku

w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Wszystkie napoje /z wyjątkiem kompotu/ słodzone są naturalnym miodem

Do sporządzania posiłków używane są następujące  przyprawy:  bazylia, czosnek granulowany, lubczyk, majeranek, oregano, liść laurowy, papryka mielona, pieprz, tymianek, ziele angielskie, zioła prowansalskie, zioła dalmatyńskie, sól o obniżonej zawartości sodu

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Informacje dotyczące producentów, dostawców oraz składników produktów żywnościowych dostępne są u referenta ds. zaopatrzenia oraz w koszulce obok jadłospisu.

 

 

 


Ostatnia aktualizacja: 2022-06-26