Jadłospis

od 10.11.2025 r. do 14.11.2025 r.
PONIEDZIAŁEK 10.11
- I ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty /m.pszenna, m.żytnia/, masło 82%, szynka pieczona, pomidor, ogórek, papryka. Kakao /mleko/
- II ŚNIADANIE: Krem czekoladowo-bananowy /w.własny/, wafelki ryżowe. Jabłko. Herbata owocowa
- OBIAD: Zupa ogórkowa zabielana z ziemniakami /seler, śmietana 12%/. Potrawka drobiowa, kasza jęczmienna, surówka wiosenna z dipem czosnkowym /jogurt naturalny/. Kompot wieloowocowy
WTOREKI 11.11
NARODOWE ŚWIĘTO NIEPODLEGŁOŚCI
ŚRODA 12.11
- I ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku, weka /m.pszenna/, masło 82%, kiełbasa krakowska sucha, pomidor, ogórek kiszony. Herbata owocowa
- II ŚNIADANIE: Rogal barciński /m.pszenna, jajka, mleko, orzechy/, herbata rumiankowa. Mandarynka
- OBIAD: Zupa grysikowa na rosole /seler/. Filet z indyka w panierce /m.pszenna, jajka/, ziemniaki, surówka wielowarzywna z dipem jogurtowym. Kompot truskawkowy. Śliwka
CZWARTEK 13.11
- I ŚNIADANIE: Chleb szefowej /m.pszenna, m.żytnia/, masło 82%, pasta z łososia wędzonego z serkiem almette, ogórek kiszony, pomidor. Herbata wiśniowa.
- II ŚNIADANIE: Kisiel wiśniowy /w.własny/, słodka bułka /m.pszenna, margaryna, mleko/, masło 82%, konfitura jagodowa. Gruszka
- OBIAD: Zupa krem z brokuła /seler, śmietana 12%/ z zacierką /m.pszenna, jajka/. Pierogi leniwe /m.pszenna, jajka, ser/ z masłem i cukrem. Kompot wielowowcowy. Pomarańcza. Batonik „Flips” /m.pszenna, mleko/
PIĄTEK 14.11
- I ŚNIADANIE: Bułka grahamka /m.pszenna, m.graham/, masło 82%, serek Bieluch, rzodkiewka, ogórek, pomidor. Kakao /mleko/
- II ŚNIADANIE: Galaretka z owocami i bitą śmietaną /w.własny/. Ciasteczka maślane /m.pszenna, jajka, margaryna, śmietana/. Woda z miętą i cytryną.
- OBIAD: Zupa wiosenna /seler, śmietana 12%/ z kluseczkami szpinakowymi /m.pszenna, jajka/. Gulasz cielęcy /m.pszenna/, ryż jaśminowy, surówka z białej kapusty z jabłkiem. Kompot śliwkowy
WODA MINERALNA DO PICIA W CIĄGU DNIA
Tłustą czcionką oznaczono produkty z obecnością alergenów lub reakcje nietolerancji zgodnie z zarządzeniem UE 1169/2011 załącznik nr 2 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Wszystkie napoje /z wyjątkiem kompotu/ słodzone są naturalnym miodem.
Do sporządzania posiłków używane są następujące przyprawy: bazylia, czosnek granulowany, lubczyk, majeranek, oregano, liść laurowy, papryka mielona, pieprz, tymianek, ziele angielskie, zioła prowansalskie, zioła dalmatyńskie, sól o obniżonej zawartości sodu.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Informacje dotyczące producentów, dostawców oraz składników produktów żywnościowych dostępne są u referenta ds. zaopatrzenia oraz w koszulce obok jadłospisu.
Informacje dotyczące producentów, dostawców oraz składników produktów żywnościowych dostępne są u referenta ds. zaopatrzenia oraz w koszulce obok jadłospisu.
Intendent zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn od niego niezależnych.