Jadłospis
Jadłospis
od 01.09.2025 r. do 05.09.2025 r.
PONIEDZIAŁEK 01.09.
I ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni, masło82%, pasta z tuńczyka z serkiem almette i szczypiorkiem, ogórek, pomidor, rzodkiewka, papryka kolorowa, kakao/mleko/.
II ŚNIADANIE: Koktajl truskawkowo-bananowy na jogurcie, ciasto drożdżowe ze śliwką /mleko, m.pszenna, jajka, margaryna/ jabłko.
OBIAD: Zupa ziemniaczana na wywarze jarzynowym /seler/, śmietana, natka pietruszki. Spaghetti /m. pszenna, jajka/ z sosem mięsno-pomidorowym, kompot wieloowocowy, marchew do przegryzania.
WTOREK 02.09.
I ŚNIADANIE: Bułka grahamka (m.graham, m.pszenna), masło82%, wędlina z kurczaka, pomidor, ogórek kiszony, kawa inka /mleko, jęczmień, żyto/.
II ŚNIADANIE: MiX owoców: gruszka, banan, arbuz, słodka chałka/ m. pszenna/, masło82% , powidło śliwkowe, herbata owocowa.
OBIAD: Zupa ogórkowa z ryżem /seler/, śmietana, natka pietruszki. Kotlet drobiowy z fileta z kurczaka /m.pszenna, jajka/, ziemniaki z koperkiem. Marchew z groszkiem/m.pszenna/. kompot truskawkowy, mus owocowy.
ŚRODA 03.09
I ŚNIADANIE: Zupa mleczna /mleko/, płatki kukurydziane, weka /m. pszenna/, masło82%, polędwica sopocka, sałata, rzodkiewka. Herbata z cytryną.
II ŚNIADANIE: Pieczywo chrupkie/m.pszenna/ z pastą ze słonecznika z suszonymi pomidorami, ogórek zielony. Sok Kubuś.
OBIAD: Zupa pomidorowa zabielana /seler,śmietana/ z makaronem /m.pszenna, jajka/, kluski leniwe z sera białego /m.pszenna,jajka/ z masłem, śliwki. Kompot wiśniowy.
CZWARTEK 04.09
I ŚNIADANIE: Bułka wodna /m.pszenna/, masło 82%, pasta z twarożku z rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem, kiełbasa krakowska sucha. Herbata owocowa.
II ŚNIADANIE: Budyń waniliowy (wyrób własny) /mleko, m. pszenna/, biszkopty/m.pszenna,jajka/, nektarynka.
OBIAD: Krupnik na wywarze mięsno-warzywnym/seler/ z ziemniakami, śmietana. Pulpety z mięsa wieprzowego /m.pszenna, jajko/ w sosie paprykowo-pomidorowym, ryż, surówka coles. Kompot wieloowocowy.
PIĄTEK 05.09
I ŚNIADANIE: Chleb graham (m.pszenna, m.graham), masło 82%, szynka konserwowa, dżem truskawkowy, ogórek, pomidor, szczypiorek. Brzoskwinia. Bawarka/mleko/.
II ŚNIADANIE: Twarożek truskawkowy, płatki kukurydziane, jabłko. Herbata miętowa.
OBIAD: Zupa grysikowa na rosole /seler, m.pszenna/, natka pietruszki. Filet z miruny smażony /m.pszenna,jajka/ ziemniaki, koperek, surówka kiszonej kapusty.
Kompot śliwkowy, chipsy jabłkowe.
Informacje dotyczące producentów, dostawców oraz składników produktów żywnościowych dostępne są u referenta ds. zaopatrzenia oraz w koszulce obok jadłospisu.