Jadłospis
Jadłospis
od 15.09.2025 r. do 19.09.2025 r.
PONIEDZIAŁEK 15.09
- I ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni /m.pszenna,m.żytnia/, masło 82%, pasta z makreli w pomidorach z serem białym, szynka drobiowa. Kawa inka /mleko/, pomidor, ogórek
- II ŚNIADANIE: Budyń czekoladowy /wyrób własny/ mleko/, bułka czwórka słodka, masło82%, dżem truskawkowy, herbata malinowa, śliwka
- OBIAD: Kapuśniak/m.pszenna/ z kiełbasą i ziemniakami. Potrawka z kurczaka z ryżem,sałatka z buraków z jabłkiem i oliwą.Kompot wiśniowy. Mus owocowy
WTOREK 16.09
- I ŚNIADANIE: Bułka wiejska /m. pszenna /, masło 82%, kiełbasa szynkowa, pomidor, ogórek kiszony, rzodkiewka, kakao /mleko/, jabłko
- II ŚNIADANIE: Galaretka z owocami z bitą śmietaną 30%, batonik „Flips”, woda z cytryną
- OBIAD: Zupa krem z brokuła /śmietana 12%/ z groszkiem ptysiowym/mąka pszenna, jajka/. Sznycelek /m.pszenna,jajka/, ziemniaki z koperkiem, sałata lodowa z rzodkiewką z dipem jogurtowym. Kompot śliwkowy
ŚRODA 17.09
- I ŚNIADANIE: Kaszka kukurydziana na mleku, weka /m.pszenna/, masło 82%, ser salami. Herbata owocowa.Gruszka
- II ŚNIADANIE: Twarożek z miodem, sztangielka /m.pszenna/, masło 82%, arbuz. Herbata rumiankowa
- OBIAD: Zupa grochowa z ziemniakami na wędzonce. Racuchy drożdżowe /m.pszenna, mleko, jajka/ z jabłkami z cukrem pudrem. Kompot wieloowocowy
CZWARTEK 18.09
- I ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy /m.pszenna, m.żytnia/,masło 82%, pasta jajeczna z awokado, talerz warzyw. Bawarka /mleko/, nektarynka
- II ŚNIADANIE: Tosty /m.pszenna/ z serem i szynką, ketchup, ogórek kiszony, mandarynka. Herbata z cytryną
- OBIAD: Barszcz czerwony z ziemniakami zabielany /śmietana 12%/. Schab duszony w sosie warzywnym, kasza bulgur, sałatka z pomidorów z cebulką. Kompot śliwkowy
PIĄTEK 19.09
- I ŚNIADANIE: Bułka grahamka /m.graham, m.pszenna/, masło 82%, szynka konserwowa, sałata lodowa, pomidor, ogórek. Kakao /mleko/
- II ŚNIADANIE: Mix owocowo-warzywny (kalarepka, marchew, jabłko, brzoskwinia), ciasteczka maślane/ m.pszenna, jajka, masło/. Herbata owoce leśne
- OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem zabielana /śmietana 12%/. Makaron /m.pszenna, jajka/ z kurczakiem w sosie śmietanowym, surówka z marchewki i jabłek. Kompot truskawkowy.
WODA MINERALNA DO PICIA W CIĄGU DNIA
Tłustą czcionką oznaczono produkty z obecnością alergenów lub reakcje nietolerancji zgodnie z zarządzeniem UE 1169/2011 załącznik nr 2 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Wszystkie napoje /z wyjątkiem kompotu/ słodzone są naturalnym miodem.
Do sporządzania posiłków używane są następujące przyprawy: bazylia, czosnek granulowany, lubczyk, majeranek, oregano, liść laurowy, papryka mielona, pieprz, tymianek, ziele angielskie, zioła prowansalskie, zioła dalmatyńskie, sól o obniżonej zawartości sodu.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Informacje dotyczące producentów, dostawców oraz składników produktów żywnościowych dostępne są u referenta ds. zaopatrzenia oraz w koszulce obok jadłospisu.
Informacje dotyczące producentów, dostawców oraz składników produktów żywnościowych dostępne są u referenta ds. zaopatrzenia oraz w koszulce obok jadłospisu.