Poniedziałek 25.01.21.
Śniadanie: Bułka wodna /m. pszenna/ z masłem, kiełbasa wiejska sucha, papryka kolorowa, cebulka zielona, kakao /mleko/, jabłko.
II Śniadanie: Sałatka owocowa z serkiem waniliowym, placki /m. pszenna, mleko, margaryna, jajka/ z marmoladą, herbata z owoców leśnych.
Obiad: Zupa jarzynowa /seler/ zabielana śmietaną 18% z ryżem i pietruszką zieloną, łazanki /m. pszenna, jajka/
z mięsem /mięso wieprzowe od szynki/ i kapustą kiszoną, kompot wieloowocowy, mus jabłkowy 100%, mandarynka.
Wtorek 26.01.21.
Śniadanie: Chleb kukurydziany /m. kukurydziana/ z masłem, /serek almette, dżem brzoskwiniowy 100%, zupa mleczna-płatki owsiane, musli /m. pełnoziarnista/, jabłko.
II Śniadanie: Pieczywo mieszane-chrupkie, bułka ciabata /m. pszenna/ , humus z ciecierzycy, szynki i suszonych pomidorów, kabanos drobiowy, herbata ziołowa z koperkiem i rumiankiem, 1/ 2 banana.
Obiad: Krupnik z kaszy jaglanej z jarzynami /seler/ i pietruszką zieloną, bitki wołowe w sosie własnym /m. pszenna/, kopytka szpinakowe /m. pszenna, jajka/, bukiet warzyw z masłem i bułka tartą /m .pszenna/, kompot wieloowocowy, mandarynka.
Środa 27.01.21.
Śniadanie: Bułka tygrysia /m. graham/ z masłem, kiełbaski frankfruterki na ciepło, pomidor, cebulka zielona, kawa
/ jęczmień, żyto, mleko/, mandarynka.
II Śniadanie: Pieczywo mieszane-chleb żytni z foremki-/m. pszenno-żytnia/, weka /m. pszenna/, pasta rybna
z makreli wędzonej, talerz warzyw mieszanych-pomidorki koktajlowe, papryka kolorowa, ogórek zielony, kiszony, cebulka, herbata z cytryną, imbirem i miodem.
Obiad Zupa pomidorowa zabielana śmietaną 18% z ryżem, jarzynami /seler/ i pietruszką zieloną, makaron świderki kolorowy /m. pszenna, jajka/z serem białym, masłem i cukrem, kompot wieloowocowy,
½ pomarańcza, soczek multiwitamina 100%.
Czwartek 28.01.21.
Śniadanie: Chleb pasterski /m. pszenno-żytnia/ z masłem, pasta jajeczna z majonezem /żółtka/, mleko, herbata
z miodem, jabłko.
II Śniadanie: Budyń waniliowy -wyrób własny /mleko/, wafle ryżowe z masłem orzechowo-czekoladowym -wyrób własny, mandarynka.
Obiad: Zupa brokułowa zabielana śmietaną 18% z zacierką /m. pszenna, jajka/ jarzynami /seler/ i pietruszką zieloną, filet z indyka w sosie słodko- kwaśnym /m. pszenna/, ryż paraboliczny, surówka z selera i marchwi z jogurtem
i śmietaną, kompot wieloowocowy.
Piątek 29.01.20.
Śniadanie: Bułka wodna /m .pszenna/ z masłem, serek mozzarella, pasta wegańska z pomidorami i słonecznika, ogórek, rzodkiewka, cebulka zielona, bawarka / mleko/, jabłko.
II Śniadanie: Marchewka tarta z jabłkiem, wafelki mini /m. pszenna/, chrupki kukurydziane, winogrona.
Obiad: Zupa ogórkowa zabielana śmietana 18% z lanym ciastem /m. pszenna, jajka/, jarzynami /seler/
i pietruszką zieloną, sznycelki rybne panierowana /miruna, m. pszenna, jajka/, ziemniaki, surówka z kiszonej czerwonej kapusty, jabłka, cebuli z oliwą, kompot wieloowocowy.
WODA MINERALNA DO PICIA W CIĄGU DNIA
Tłustą czcionką oznaczono produkty z obecnością alergenów lub reakcje nietolerancji zgodnie z zarządzeniem UE 1169/2011 załącznik nr 2 z dnia 25 października 2011 roku
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Wszystkie napoje /z wyjątkiem kompotu/ słodzone są naturalnym miodem
Do sporządzania posiłków używane są następujące przyprawy: bazylia, czosnek granulowany, lubczyk, majeranek, oregano, liść laurowy, papryka mielona, pieprz, tymianek, ziele angielskie, zioła prowansalskie, zioła dalmatyńskie, sól o obniżonej zawartości sodu
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Informacje dotyczące producentów, dostawców oraz składników produktów żywnościowych dostępne są u referenta ds. zaopatrzenia.