To takie proste!
Samorządowe Przedszkole Nr 165 w Krakowie
Strona głowna  /  Jadłospis
Jadłospis
 
JADŁOSPIS
 
 
 
 
"Śniadanko"

Hmm...co by dziś na śniadanie zjeść?
Może jajek na miękko sześć?
Nie to mi nie pasuje...
może mleko ugotuje?
Tak śniadanie me wygląda
mama w kuchni też się krząta, myśli, ciągle kombinuje co mi wreszcie zasmakuje.

 

 

Poniedziałek 09.03.20.

Śniadanie: Pieczywo mieszane /chleb-m. pszenno-żytnia, weka-m. pszenna/ z masłem, kiełbaski śląskie na ciepło, ogórek kiszony, cebulka zielona, kakao /mleko/, jabłko.

II Śniadanie: Kanapki owocowe-weka /m. pszenna/ z masłem, kiwi, banan, truskawka, herbata –owoce sadu.

Obiad: Kapuśniak z kapusty mieszanej  z kiełbasą, ziemniakami i jarzynami /seler/, leniwe /m. pszenna, jajka/

 z sera białego z masłem  i cukrem, kompot wieloowocowy, mandarynka.

 

Wtorek 10.03.20.

Śniadanie: Chleb kukurydziany /m. kukurydziana/ z masłem, serek naturalny kremowy, papryka, powidło śliwkowe, zupa mleczna- musli wielozbożowe z rodzynkmi / m. pszenna, owsiana, jęczmienna, migdały /, herbata, jabłko.

II Śniadanie: Kisiel truskawkowo-wiśniowy-/m. ziemniaczana/-wyrób własny, placki z serem lub marmoladą

 /m. pszenna, sojowa, jajka, mleko, margaryna/ herbata malinowa, ½ banana.

Obiad: Krupnik /m .jęczmienna/ z jarzynami /seler/ i pietruszką zieloną, kotlet schabowy w panierce kukurydzianej / m. kukurydziana, jajka/, ziemniaki, sałatka wiosenna /sałata lodowa, pomidory, ogórki, rzodkiewka/ z śmietaną 18% i jogurtem greckim, kompot wieloowocowy.

 

Środa 11.03.20.

Śniadanie: Bułka kajzerka /m .pszenna/ z masłem, pasta rybna z makreli w pomidorach i sera feta, ogórek zielony, cebulka zielona, rzodkiewka, bawarka /mleko/, jabłko.

II Śniadanie: Pieczywo mieszane / chleb pasterski, weka/ m. pszenna/ z masłem, polędwica sopocka/, talerz warzyw mieszanych-pomidorki koktajlowe, papryka, ogórek zielony, kiszony, sałata, rzodkiewka, szczypior, herbata z cytryną i imbirem.

Obiad: Zupa jarzynowa zabielana  śmietaną 18% z ryżem, jarzynami /seler/  i pietruszką zieloną, krokiety  /m. pszenna, jajka/  z mięsem i kapustą, soczek multiwitamina 100%, kompot wieloowocowy.

 

Czwartek  12.03.20.

Śniadanie: Chleb /m. pszenno-żytnia/ z masłem, pasztet pieczony z foremki / m. pszenna/, papryka, kawa zbożowa /jęczmień, żyto, mleko/, jabłko.

II Śniadanie: Kasza jaglana na mleku z polewą truskawkowo-bananową, chrupki kukurydziane /m. kukurydziana/ o smaku bananowym, gruszka.

Obiad: Barszcz biały zabielany śmietaną 18% z ziemniakami , jarzynami /seler/ i pietruszką zieloną, gulasz wołowy w sosie własnym, makaron rurka /m. pszenna, jajka/, surówka z selera i marchwi z majonezem /żółtka/ i jogurtem greckim, kompot wieloowocowy.

 

Piątek 13.03.20.

Śniadanie: Bułka tygrysia grahamka /m. pszenno-żytnia/ z masłem, rzodkiewka, jajecznica z szczypiorkiem, mleko, mandarynka.

II Śniadanie: Pieczywo chrupkie /m. pszenna/, pasta z groszku zielonego, suszonych  pomidorów i oliwy, ogórek kiszony, cebulka zielona, herbata z koperkiem i rumiankiem, mus jabłkowy.

Obiad: Zupa koperkowa zabielana śmietaną 18% z zacierką /m. pszenna, jajka/, jarzynami /seler/ i pietruszką zieloną, łosoś duszony w ziołach, ziemniaki, ćwikła z chrzanem, kompot wieloowocowy.

 

 

WODA MINERALNA DO PICIA W CIĄGU DNIA

Tłustą czcionką oznaczono produkty z obecnością alergenów lub reakcje nietolerancji zgodnie z zarządzeniem

UE 1169/2011 załącznik nr 2 z dnia 25 października 2011 roku

w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Wszystkie napoje /z wyjątkiem kompotu/ słodzone są naturalnym miodem

Do sporządzania posiłków używane są następujące  przyprawy:  bazylia, czosnek granulowany, lubczyk, majeranek, oregano, liść laurowy, papryka mielona, pieprz, tymianek, ziele angielskie, zioła prowansalskie, zioła dalmatyńskie, sól

 o obniżonej zawartości sodu

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Informacje dotyczące producentów, dostawców oraz składników produktów żywnościowych dostępne są u referenta ds. zaopatrzenia oraz w koszulce obok jadłospisu.

 

 

 

 


Ostatnia aktualizacja: 2020-03-07