To takie proste!
Samorządowe Przedszkole Nr 165 w Krakowie
Strona głowna  /  Jadłospis
Jadłospis
 
JADŁOSPIS
 
 
 
 
"Śniadanko"

Hmm...co by dziś na śniadanie zjeść?
Może jajek na miękko sześć?
Nie to mi nie pasuje...
może mleko ugotuje?
Tak śniadanie me wygląda
mama w kuchni też się krząta, myśli, ciągle kombinuje co mi wreszcie zasmakuje.

 

 

Poniedziałek 27.07.20.

Śniadania: Chleb pasterski /m. pszenno-żytnia/z masłem, parówki z szynki, ogórek zielony, bawarka/mleko/ herbata, jabłko.

II Śniadanie: Bułka wodna/m. pszenna/ z masłem, pasztet pieczony z foremki, papryka, cebulka zielona, herbata

z cytryną, jogurt owocowy.

Obiad: Zupa koperkowa zabielana śmietaną 18% z ryżem, jarzynami / marchew, pietruszka, por, seler/ i pietruszką zieloną, pierogi z truskawkami /m. pszenna, jajka/, cukrem  i bitą śmietaną, kompot wieloowocowy, nektarynka.

 

Wtorek 28.07.20.

Śniadania: Bułka wodna /m. pszenna/ z masłem, pomidor, twarożek biały z koperkiem i rzodkiewką , mleko, morela.

II Śniadanie: Budyń czekoladowy-wyrób własny /m. ziemniaczana, gorzka czekolada, mleko/, wafle ryżowe

z serkiem Danio, czereśnie.

Obiad: Rosół z  makaronem  nitki /m. pszenna, jajka/ z jarzynami / marchew, pietruszka, por, seler/ i pietruszką zieloną, schab duszony w ziołach /m. pszenna/, kasza gryczana biała, surówka z buraków czerwonych, kompot wieloowocowy.

 

Środa 29.07.20.

Śniadania: Weka /m. pszenna/z masłem, powidło śliwkowe, serek almette, zupa mleczna-makaron  /m. pszenna, jajka/, jabłko.

II Śniadanie: Weka /m. pszenna/ z masłem, szynka konserwowa alpejska, sałata, rzodkiewka, herbata.

Obiad: Zupa pomidorowa zabielana śmietana 18% z ryżem z jarzynami /marchew, pietruszka, por, seler/ i pietruszką zieloną, zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą, jajkiem i warzywami, mizeria z ogórków ze śmietaną, woda z sokiem 100%.

 

Czwartek 30.07.20.

Śniadania: Bułka grahamka /m. pszenna/ z masłem, jajko gotowane, pomidor, kakao /mleko/, winogrona.

II Śniadanie: Koktajl borówkowy z jogurtem naturalnym i kefirem, chrupki kukurydziane.

Obiad: Zupa kalafiorowa zabielana śmietaną 18% z ryżem, jarzynami / marchew, pietruszka, por, seler/ i pietruszką zieloną, sznycelki rybne /miruna/ panierowana /m. pszenna, jajka/, ziemniaki,  surówka z białej kapusty i marchewki ze śmietaną i majonezem /żółtka/, kompot wieloowocowy.

 

Piątek 31.07.20.

Śniadania: Bułka kajzerka /m. pszenna/ z masłem, szynka drobiowa, rzodkiewka, cebulka zielona, kawa /mleko, jęczmień, żyto /,jabłko.

II Śniadanie:  Bułka kajzerka /m. pszenna/ z masłem, pasta rybna  makrela w pomidorach z serem białym, ogórek zielony, rzodkiewka, herbata miętowa.

Obiad: Krem z soczewicy czerwonej zabielany serkiem z grzankami /m. pszenna/, jarzynami /seler/ i pietruszką zieloną, racuchy z jabłkami/m. pszenna, mleko, jajka/ i cukrem pudrem , kompot wieloowocowy,  

 

 

WODA MINERALNA DO PICIA W CIĄGU DNIA

Tłustą czcionką oznaczono produkty z obecnością alergenów lub reakcje nietolerancji zgodnie z zarządzeniem

UE 1169/2011 załącznik nr 2 z dnia 25 października 2011 roku

w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Wszystkie napoje /z wyjątkiem kompotu/ słodzone są naturalnym miodem

Do sporządzania posiłków używane są następujące  przyprawy:  bazylia, czosnek granulowany, lubczyk, majeranek, oregano, liść laurowy, papryka mielona, pieprz, tymianek, ziele angielskie, zioła prowansalskie, zioła dalmatyńskie, sól

o obniżonej zawartości sodu

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Informacje dotyczące producentów, dostawców oraz składników produktów żywnościowych dostępne są u referenta ds. zaopatrzenia oraz w koszulce obok jadłospisu.


Ostatnia aktualizacja: 2020-07-25