Poniedziałek 11.01.21.
Śniadanie: Bułka grahamka tygrysia /m. pszenno-żytnia/ z masłem, jajko gotowane, cebulka zielona, papryka kakao /mleko/, jabłko.
II Śniadanie: Pieczywo mieszane /chleb wieloziarnisty-m. pszenno-żytnia, weka-m. pszenna/ z masłem, pasta
z łososia wędzonego, ogórek zielony, cebulka zielona, herbata z cytryną i imbirem.
Obiad: Zupa jarzynowa /seler/ zabielana śmietaną 18% /seler/ z ryżem i pietruszką zieloną, naleśniki /m. pszenna, mleko, jajka/ z serem białym lub dżemem i cukrem pudrem, soczek owocowy.
Wtorek 12.01.21.
Śniadanie: Weka /m .pszenna/ z masłem, serek mozzarella, ogórek , cebulka zielona, kabanos wieprzowy, mleko-płatki ryżowe, kaki.
II Śniadanie: Marchewka tarta z jabłkiem, babka piaskowa z kakaem /m .pszenna, jajka, margaryna/ herbata
z owoców leśnych, jogurt owocowy.
Obiad: Krupnik /jęczmień/ z jarzynami /seler/ i pietruszką zieloną, kotlet z kurczaka panierowany /m. pszenna, jajka/, ziemniaki, buraczki zasmażane, kompot wieloowocowy, mandarynka.
Środa 13.01.21.
Śniadanie: Pieczywo mieszane /chleb pasterski-m. pszenno-żytnia, weka-m. pszenna/z masłem, mięsna
z polędwicy, ogórek kiszony, cebulka zielona, kawa /jęczmień, żyto, mleko/, jabłko.
II Śniadanie: Pieczywo chrupkie /m. pszenna/ humus z ciecierzycy, suszonych pomidorów i pestkami dyni, napój pomarańczowy-wyrób własny /woda mineralna, pomarańcze, miód /.
Obiad: Żurek zabielany śmietaną 18% z jarzynami /seler/, jajkiem, kiełbasą, ziemniakami i pietruszka zieloną, spaghetti /m. pszenna, jajka/ z sosem mięsno-pomidorowym, kompot wieloowocowy, mus jabłkowy.
Czwartek 14.01.21.
Śniadanie: Weka /m. pszenna/ z masłem, dżem truskawkowy, ser żółty, mleko, herbata owocowa, kalarepka do gryzienia.
II Śniadanie: Chleb z masłem /m. pszenno-żytnia/ z masłem, szynka gotowana, sałatka brokułowa z warzywami, kukurydzą i jajkiem, herbatka ziołowa.
Obiad: Zupa kalafiorowa zabielana śmietaną 18% z jarzynami /seler/, zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą, warzywami i jajkiem, sałatka wiosenna /sałata rzymska, ogórek, rzodkiewka/ z śmietaną, kompot wieloowocowy.
Piątek 15.01.21.
Śniadanie: Pieczywo mieszane /chleb krakowski /-m. pszenno-żytnia, weka-m. pszenna/ z masłem, pasta
z twarożku białego z koperkiem /śmietana/, rzodkiewka, cebulka zielona, bawarka /mleko/, mandarynka.
II Śniadanie: Kisiel truskawkowy /wyrób własny-m. ziemniaczana/ z tartym jabłkiem, ciastka owsiane .
Obiad: Zupa grysikowa /m. pszenna/ z jarzynami /seler/ i pietruszką zieloną, ryba /miruna/ duszona po grecku, ziemniaki, fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą /m. pszenna/, kompot wieloowocowy, jabłko.
WODA MINERALNA DO PICIA W CIĄGU DNIA
Tłustą czcionką oznaczono produkty z obecnością alergenów lub reakcje nietolerancji zgodnie z zarządzeniem UE 1169/2011 załącznik nr 2 z dnia 25 października 2011 roku
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Wszystkie napoje /z wyjątkiem kompotu/ słodzone są naturalnym miodem
Do sporządzania posiłków używane są następujące przyprawy: bazylia, czosnek granulowany, lubczyk, majeranek, oregano, liść laurowy, papryka mielona, pieprz, tymianek, ziele angielskie, zioła prowansalskie, zioła dalmatyńskie, sól o obniżonej zawartości sodu
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Informacje dotyczące producentów, dostawców oraz składników produktów żywnościowych dostępne są u referenta ds. zaopatrzenia.